Beplantingsplan

“Zonder planten geen tuin”

Bent u tevreden over de vormgeving en indeling van uw huidige tuin? Maar laat de beplanting te wensen over? Weet u niet wat in de gegeven situatie de juiste keuze is om daar veranderingen in aan te brengen? Dan help ik u graag bij het uitzoeken van nieuwe beplanting.

1.beplantingsplanIk stel borders en/of plantvakken samen met uitgebalanceerde kleur- en vormvariaties. Daarbij kies ik voor bomen, struiken en planten die in uw tuin goed kunnen aarden. Ik houd uiteraard sterk rekening met uw ideeën en wensen. Maar ook met de omgeving en ligging van uw tuin.

Het resultaat is een beplantingsplan waarin vorm, kleur en variatie elkaar versterken en zorgen voor een verrijking van uw tuin.

Werkwijze

Ik kom eerst bij u langs voor een kennismakingsgesprek, proef de sfeer in uw huis en de ruimte eromheen en inventariseer uw wensen en ideeën. Verder maak ik foto’s van de buitenruimte, de tuin en omgeving. Ik registreer ook meteen de globale afmetingen van uw tuin. Deze kennismaking is nog geheel vrijblijvend en kosteloos. U ontvangt daarna een samenvatting van de wensen en ideeën en een offerte voor het maken van een beplantingsplan.

2. beplantingslijstSamenstelling

Wanneer u met de offerte akkoord gaat, kom ik bij u terug en bepaal nauwkeurig de afmetingen en de indeling van uw tuin. Vervolgens verwerk ik alle informatie en stel een beplantingsplan samen, waarin zoveel mogelijk uw wensen en ideeën meegenomen worden.

Onderdelen

Het beplantingsplan bevat een tekening op schaal waarin de gekozen beplanting gedetailleerd staat weergegeven. Daarbij wordt tevens de bloeiwijze en -periode van elke boom, struik of plant vermeld. Ik geef er ook een onderhoudsadvies bij. En om de indruk van wat u te wachten staat nog verder te versterken, krijgt u bovendien foto’s van de gehele beplanting met een sfeercollage per seizoen.

Uitvoering

Het is aan u wie het beplantingsplan uitvoert. Als u mij hiervoor de opdracht geeft zal ik op professionele wijze uw tuin inrichten aan de hand van de tekening op schaal, waarin elke plek een nummer met bijbehorende beplanting heeft gekregen.  De benodigde beplanting kan ik u ook leveren.