Beplantingsplan

“Zonder planten geen tuin”

Bent u tevreden over de vormgeving en indeling van uw huidige tuin? Maar laat de beplanting te wensen over? Weet u niet wat in de gegeven situatie de juiste keuze is om daar in aan te brengen? Dan help ik u graag bij het uitzoeken van nieuwe beplanting.

1.beplantingsplanIk stel borders en / of plantvakken samen met uitgebalanceerde kleur- en vormvariaties. Daarbij kies ik voor bomen, struiken en planten die in uw tuin goed kunnen aarden. Ik houd uiteraard sterk rekening met uw ideeën en wensen. Maar ook met de omgeving en ligging van uw tuin.

Het resultaat is een beplantingsplan waarin, kleur en variatie elkaar versterken en zorgen voor een verrijking van uw tuin.

Werkwijze

Ik kom eerst bij u langs voor een kennismakingsgesprek, proef de sfeer in uw huis en de ruimte eromheen en inventariseer uw wensen en ideeën. Verder maak ik foto’s van de buitenruimte, de tuin en omgeving. Ik registreer meteen de globale afmetingen van uw tuin. Deze kennismaking is geen geheel vrijblijvend en kosteloos. U ontvangt daarna een samenvatting van de wensen en ideeën en een offerte voor het maken van een beplantingsplan.

2. beplantingslijstSamenstelling

Wanneer u met het offerte akkoord gaat, kom ik bij u terug en bepaal de afmetingen en de indeling van uw tuin. Vervolgenswerk ik alle informatie en stel een beplantingsplan samen, waarin zoveel mogelijk uw wensen en ideeën meegenomen worden.

Onderdelen

Het beplantingsplan een tekening op schaal waarin de gekozen beplanting staat weergegeven. Daarbij wordt tevens de bloeiwijze en -periode van elke boom, struik of plant vermeld. Ik geef ook een onderhoudsadvies bij.  En om de indruk van wat u te wachten staat nog verder te versterken, krijgt u bovendien een map met afbeeldingen van de gehele beplanting.

Uitvoering

Het is aan u wie het beplantingsplan uitvoert. U kunt het bijvoorbeeld zelf uitvoeren. Maar, u kunt ook mij de opdracht geven voor het selecteren van een hovenier die het voor u gaat uitvoeren.