Referenties

We waren zo gelukkig  een mooi huis te hebben kunnen kopen in onze nieuwe woonplaats. Er hoefde vrijwel niets aan te gebeuren. De tuin wilden we echter flink aanpakken en helemaal naar eigen smaak en interesse inrichten. We hadden veel wensen (lijst van interessante planten, ‘prairietuin’-idee, vijver en rotstuin), maar hadden geen idee hoe deze wensen om te zetten in een mooi aangelegde tuin die bij het huis past. Via internet Monique gevonden, en het klikte meteen. Monique kan uitstekend luisteren, op vragen ingaan, redenen aangeven waarom iets wel of niet passend is. Ze maakte een ontwerp waarbij we meteen zagen: “Dat klopt”! Met komex en cortenstaal een prachtig lijnenspel gecreëerd, bestrating deels heringericht, een beplantingsplan gemaakt met veel van onze voorkeursplanten, maar ook planten die voor ons nieuw waren met een prachtige plek voor de rotstuin en vijver. Monique was altijd bereid om opkomende vragen per mail snel te beantwoorden en met ons mee te denken. De tekeningen en beplantingslijsten waren allemaal even verzorgd en duidelijk.

Nu staan alle planten er in, en we popelen om de tuin volwassen te zien worden. Wat is het nu al prachtig! We kunnen Monique van harte aanbevelen als je je tuin opnieuw wilt inrichten. Haar motto (op haar website) is: “Ik streef ernaar dat het resultaat uw verwachtingen overtreft.” Nou, dat is in ons geval zeker gelukt!

Rients en Marlien Niks

 

Wij zijn echt heel blij met het ontwerp, het is helemaal geworden wat wij voor ogen hadden en meer.
Je hebt echt heel goed onze wensen vertaald tot een voor ons verrassend ontwerp.
Dit hadden wij echt zelf niet kunnen verzinnen.
In een mooie chique A3 map met losse werktekening, je hebt echt aan alles gedacht.
Daarbij ben je ook een heel fijn mens en prettig in omgang.

Bedankt Monique, wij kunnen aan de slag!

Soraida en Cees Akkerman

 

Ik heb Monique leren kennen als een inspirerend en open mens. Daarnaast heeft ze een luisterend oor en neemt ze de ideeën van de opdrachtgever serieus.
Dat zie je ook terug in haar tuinontwerpen…
Inspirerend omdat veel mensen er blijk van geven mijn tuin (door haar ontworpen) weer als voorbeeld te willen nemen voor eigen tuinactiviteiten.
Verder is kenmerkend aan haar ontwerp dat het in fases aangepakt kon worden.
Na drie jaar (elk jaar iets gedaan) start ik komend jaar met het laatste deel.
Ik kan haar van harte aanbevelen!   

Wilma Kuiper

 Wanneer je een slecht gebit hebt vraag je aan een tandarts of hij het mooi wil maken. Wanneer je geen verstand van verbouwen hebt, huur je een expert in om een droomhuis voor je te creëren. Als je iets zelf niet kunt dan vraag je een expert.

Omdat ik geen verstand van tuinen heb, maar wel graag een droomtuin wilde, heb ik Monique gevraagd om deze voor mij te ontwerpen. (eigenlijk heb ik Monique bijna van de fiets getrokken omdat ik DEZE zomer nog een mooie tuin wilde en niet lager kon wachten!)

Een bloeiende tuin het hele jaar door, een lekkere plek om te relaxen en een vuurtje te stoken, de symmetrie waar ik zo van hou. Met al mijn wensen maakte Monique een plan voor een geweldige tuin die mijn dromen overstijgt. Dit had ik niet kunnen bedenken!

Mijn enige spijt is dat ik haar niet eerder gevraagd heb!

Esther Koops

 

Monique heeft een zeer gedegen aanpak waarbij ze goed heeft geluisterd naar mijn wensen. Ze heeft daardoor een goed beeld gekregen van de sfeer die ik me voor had gesteld. Dat heeft zich vertaald in een tuinontwerp die helemaal bij mij past. Ik ben heel blij met het resultaat en voel me thuis en gelukkig in m’n tuin.

Betty Wildeboer

 

Jarenlang was de voortuin niet naar mijn zin: saai en rommelig. Om deze reden heb ik Monique om advies gevraagd.
Het begon allemaal met een gesprek waarin zij mijn wensen inventariseerde. Bijvoorbeeld wat ik leuk vind met betrekking tot bloeiende en groene planten, onderhoud, besloten of open tuin en nog een aantal vragen. Naar aanleiding daarvan heeft zij een aantal schetsen gemaakt, zodat ik zelf kon nadenken over wat ik wilde.
Daarna heeft zij het tuinplan gemaakt. Dit bestond uit verschillende tekeningen voor het overzicht, een handige bestellijst en allerlei tips. Ik kon hiermee heel goed aan de slag.
In de zomer van 2011 zijn we begonnen met het leeghalen van de tuin en hebben we een nieuwe bestrating aangebracht. In het najaar hebben we de beukenhaag aangeplant en in het voorjaar van 2012 hebben we de vaste planten er in gezet. Boven verwachting heeft het meeste dit jaar fantastisch gebloeid! Nu, in de herfst geniet ik er nog steeds van.

Marjan vd Groep

 

Van een bekende kreeg ik de tip dat jij het erg leuk vond om een tuin te ontwerpen. Na ons eerste contact begon het balletje te rollen en ik stond er versteld van dat jij met een paar tips van mij er zoiets leuks van wist te maken.
Ik wilde graag een kleurrijke border, die vooral veel vlinders aantrok, en dat deed ie. Zelfs het eerste seizoen al.
Wat ook heel belangrijk was dat de tuin onderhoudsarm zou worden. Daar ben ik helaas niet achter gekomen omdat ik het eerste jaar nogal wat water uit mijn regenbak heb moeten putten om de nieuwe aanplant in leven te houden (waar het onkruid weer dankbaar gebruik van maakte, elke dag wieden dus) en verder heb ik de rest omgespit om het gazon aan te leggen.
Verder wilde ik graag een leuk terras om in een luie stoel van mijn tuin te genieten. Gezeten heb ik niet zoveel maar ik heb wel heel veel foto’s gemaakt van de bloemen en de vele vlinders.
Bedankt Monique voor het tuingenot! Ik heb heel veel complimenten gehad voor mijn mooie tuin.

Hilly Volders

Na jaren ploeteren had ik nog steeds het idee dat onze tuin mooier zou kunnen zijn. En dat is gelukt, met de hulp van Monique.Monique heeft kijk op de planten: ze weet wanneer ze bloeien, hoe hoog de plant wordt en welke soort geschikt is voor de vette klei in mijn tuin. Ze geeft advies voor een geleidelijke opbouw van mijn border. Mijn planten bloeien wanneer ik thuis ben en ervan kan genieten. Ze gaf mij handige tips voor het onderhoud.
Na drie jaar is mijn tuin een plaatje. Ik heb haar schets opgeplakt op de deur van mijn studeerkamer. Beetje bij beetje heb ik de aanpassingen uitgevoerd. Ik ben blij met de nieuwe aanplant en geniet van een onderhoudsarme tuin met veel kleur en variatie.

Saskia H

 

Na járen van overdenken hoe de tuin toch beter uit de verf kan komen, zagen we in het Dagblad van het Noorden foto’s van en een visie op tuinen, waar we direct enthousiast over waren. Monique Holtjer was de vrouw hierachter met haar bedrijf ‘Monique Holtjer Tuinontwerp’

We hebben na een telefoontje kennisgemaakt en ideeën uitgewisseld. Monique is aan de slag gegaan met haar en onze ideeën en heeft deze verder uitgewerkt. We hebben eindelijk richting met waar we met onze tuin heen willen. De impasse is doorbroken door Monique’s heldere visie, gevoel voor details, en haar luisterend oor. Nu staan we aan de vooravond van ‘de Grote Verandering’. Spannend!

Sandra en Klaske