Compleet Tuinontwerp

Het complete tuinontwerp in verschillende stappen
Stap 1. Kennismaking

Ik kom bij u langs, proef de sfeer in uw huis en de ruimte eromheen en inventariseer uw wensen en ideeën. Verder maak ik foto’s van de buitenruimte, de tuin en omgeving. Ik registreer ook meteen de globale afmetingen van uw tuin. Deze kennismaking is geheel vrijblijvend en kosteloos.

Stap 2. Samenvatting en offerte

U ontvangt een samenvatting van de tuinwensen/ideeën en tevens een offerte.

Stap 3. Conceptontwerp

Als u met de offerte akkoord gaat kom ik bij u voor het inmeten van de tuin. Aan de hand van deze gegevens, in combinatie met uw tuinwensen/ideeën en mijn visie op het geheel maak ik een conceptontwerp.

Ik kom vervolgens weer bij u langs voor het bespreken van het conceptontwerp.

De eventuele aanpassingen op het conceptontwerp worden door mij verwerkt waarna er een definitief tuinontwerp ontstaat.

Stap 4. Compleet Tuinontwerp

Het tot in details uitgewerkte tuinontwerp bestaat uit een op schaal uitgevoerde plattegrond in kleur, een beplantingsplan* en suggesties voor materiaalgebruik en tuinverlichting. Al deze onderdelen voeg ik samen in een handzame presentatiemap.

Stap 5. Aanleg compleet tuinontwerp

Het is aan u wie de tuin aanlegt. Als u het niet zelf wilt doen, kan ik u helpen bij de keuze van een hovenier. Desgewenst kan ik ook advies en begeleiding geven tijdens de aanleg, zodat het ontwerp adequaat, volgens plan, wordt uitgevoerd. Ik streef ernaar dat het resultaat uw verwachtingen overtreft.

*Beplantingsplan

Het beplantingsplan bevat een tekening op schaal waarin de gekozen beplanting gedetailleerd staat weergegeven. Daarbij wordt tevens de bloeiwijze en -periode van elke boom, struik of plant vermeld. Ik doe er ook een onderhoudsadvies bij. En om de indruk van wat u te wachten staat nog verder te versterken, krijgt u bovendien foto’s van de gehele beplanting.

Aanleg beplantingsplan

Als u niet kiest voor het complete tuinontwerp maar het beplantingsplan, dan kunt u dit misschien zelf uitvoeren. Maar, u kunt ook mij de opdracht geven waarna ik op professionele wijze uw tuin inricht aan de hand van de tekening op schaal, waarin elke plek een nummer met bijbehorende beplanting heeft gekregen.  De benodigde beplanting kan ik u ook leveren.